13.2.08

Santiago emociona

Vivim temps d’emocions. Ens movem per emocions. Les anhelem. Ja no només en fem al·lusió en referència a un llibre, una pel·lícula o una posta de sol, sinó que han esdevingut objecte de desig per un viatge, un paisatge, una ciutat, el llit o la taula. Venen emoció els promotors turístics tant com els líders d’opinió i, fins i tot, hi ha algú que en fa exercicis de namming amb l’objectiu de penjar-la en l’etiqueta de les tendències culinàries que avui estan en voga. Sigui com sigui, més enllà de modes i focs artificials, existeixen llocs que tenen ànima, amaguen quelcom que els fa únics, irrepetibles. Perquè contenen molt més que simples camps verds o ciutats antigues. I ens queden gravats al cor i contribueixen a engrossir el nostre imaginari íntim. Santiago és així.

Quan estàs a Santiago oblides, tal com deia Suso del Toro, de quin port has sortit i quin era el viatge. Santiago és una ciutat per viure-la. I en aquesta hi estem i compostel·lans ens sentim. Preparant, infinitament il·lusionats, el Fórum Gastronómico, per donar a conèixer aquest verger de productes del mar i de la terra que tresoreja Galícia, explicats en primera persona pels que millor els coneixen, perquè els han mamat, perquè d’aquests s’han alimentat i estan a la seva formació culinària bàsica. Amb Toñi Vicente al capdavant d’un grup d’amfitrions de luxe, Santiago rebrà la flor i nata dels professionals de la cuina, els vins i la gastronomia que representant, majoritàriament, les cuines de l’Atlàntic o venint de diferents indrets ens oferiran la seva ponència i ens delectaran amb les seves preparacions i es convertirà en final d’un camí que caminen junts cuiners, enòlegs, sommeliers, productors del mar i de la terra, gastrònoms i gourmets de tot tipus. Galícia viurà a Compostel·la una autèntica marea de bondat gastronòmica, rica en propostes diverses i apta per a tots els paladars, fins i tot, els més exigents i que culminarà en aquests cinc magnífics dies de Fòrum gastronòmic. I és que Santiago emociona.

No hay comentarios: