28.5.08

Patates emmascarades de tòfona

Ens emmascarem quan ens embrutem, amb carbó o cendra o sutge, posem per cas. D’aquí ve que les patates emmascarades s’ennegreixin aixafant-les amb la forquilla i barrejant-les amb algun ingredient que les enfosqueixi. Al Berguedà, aquesta versió del trinxat s’obté afegint a les patates pasta de fer botifarra negra.

El plat que us proposo, les patates emmascarades de tòfona, ve a ser un trinxat que s’emmascara mesclant tòfona negra a les patates aixafades. Senzill i exquisit i menys car que molts plats de tòfona.

INGREDIENTS
1 kg de patates del Bufet
2 tòfones mitjanes
oli, sal, i pebre (opcional mantega)


PREPARACIÓ
1. Poseu a bullir les patates amb pela dins una amb aigua i sal. Deixeu-les coure sense que es passin. Aixafeu-les amb una forquilla, afegint-hi oli o mantega tant com en vagi absorbent. A mida que el puré està format incorporeu-hi brins de tòfona ratllada i aneu barrejant amorosament fins que les patates quedin ben emmascarades.
2. Rectifiqueu el punt de sal i, si no us en podeu estar salteu unes rostes de cansalada i escampeu-les pel damunt.

Pep Palau

No hay comentarios: