13.9.08

Gelea de poma i llimona

Preparació: 10 mn
Cocció: 1h20’
Ingredients:
3 kg de po
mes reineta
8 llimones
1,5 kg de sucre

1. Renteu bé les pomes sense pelar-les. Talleu-les a quarts sense desgranar-les.
2. Poseu-les en una olla, cobriu-les amb 2 litres d’aigua i feu-les coure a foc suau durant 20 mn.
3. Aboqueu-ho damunt d’un colador fi i deixeue filtrar sense prémer.
4. Escorreu les llimones. Afegiu-hi el suc i la pell de dues.
5. Feu fondre el sucre amb el suc de llimona i deixeu coure uns 30 mn. Afegiu-hi el suc de les pomes. Deixeu bullir a foc viu, escumat sovint, uns 20 mn.
6. Retireu del foc, traieu les pells de llimona i guardeu la gelatina en pots.

Trucs

• Podeu reduir la quantitat de llimones i afegir-hi fulles de menta, i tindreu una deliciosa gelatina de pomes amb menta.
• Podeu afegir-hi un raig de Calvados i, deixant evaporar bé l’alcool, tindreu una gelatina de pomes amb Calvados.
• Podeu utilitzar aquesta gelatina per acompanyar foie gras i patés de caça, escampar-la damunt de torradetes amb mantega o menjar-la juntament amb formatges, hi recomano un bon Serrat d’ovella de la Garrotxa o, si sou prou atrevits, un tupí del Pallars.

2 comentarios:

La cuina vermella dijo...

Hola Pep, ha estat un plaer retrobar-te al Tàpies Variades. Feinejar a la cuina vermella sense sentir-vos no és el mateix!

Pep Palau dijo...

Content de saber que formeu part dels que estan desperts i ens escolten en aquella hora. Que seguiu feinejant de gust a la cuina vermella!