21.11.08

Escabetx de ceba

Ingredients

4 cebes grosses de Coll de Nargó
4 grans d’all
1 dl de vinagre de vi blanc
1 l de vi blanc
2 fulles de llor
1dl d’oli extra verge d’oliva
Sal

Preparació

1. Peleu les cebes i els alls.
2. Talleu les cebes a rodelles de mig dit.
3. Poseu tots els ingredients, excepte les cebes, en fred, a coure en una cassola.
4. Un cop arrenqui el bull i al cap de cinc minuts afegiu-hi les cebes.
5. Deixeu coure encara cinc minuts més, apagueu el foc i deixeu-ho refredar junt.


Trucs

• La ceba de Coll de Nargó (Alt Urgell), és dolça i carnosa com poques.
• Si no en trobeu, utilitzeu ceba de confiança. La vigatana pot ser bona substituta, o una de Figueres autèntica.
• Per anar bé feu servir vinagre del mateix vi, un de chardonay, per exemple. En tot cas, que sigui de qualitat.
• El plat es por menjar sol, o per acompanyar unes mongetes seques eixint de l’olla, ara que s’han collit les noves.
• Llesqueu pa d’espelta i sque-lo amb deler, deixant-lo xop com si fos sopa.


(publicada al llibre La cuina del Pirineu català, Pep Palau, Farell editors, 2001)

No hay comentarios: