1.7.11

Ens mengem la Vall



Casademont és una marca molt coneguda en l’àmbit de la indústria dels embotits que, ara fa 10 anys, va crear una Fundació que té per objectiu el foment d’activitats culturals i educatives a les comarques gironines. Disposa d’una prestigiosa Butaca que ha acollit els caps més brillants de les ciències, les lletres i els oficis i atorga amb periodicitat anual diferents tipus de beques que fomenten l’educació i la recerca. Les que duen per nom “Educar Menjant” volen estimular iniciatives dels Països Catalans que promoguin els valors d’una alimentació saludable en el món educatiu. A les bases es valora especialment la voluntat de compromís del projecte presentat amb l’entorn social i geogràfic on s’ha de desenvolupar.
És una excel·lent notícia que una de les quatre beques concedides (de les 72 presentades) fos per “Ens mengem la Vall” presentat per l’Associació Cuines de la Vall de Camprodon. S’ho mereixen. El projecte és resultat de l’estreta col·laboració entre el col·lectiu de restauradors, la Cooperativa Ramadera de Molló, l’Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès, l’escola Dr. Robert de Camprodon i la seva AMPA. La feina conjunta d’uns i altres contribueix decisivament a l’arrelament del teixit social i econòmic al territori i a la difusió i coneixement dels productes locals sans i de qualitat.
Iniciatives com aquesta animen la gent a mantenir l’activitat al territori i ajuden infants i joves a viure en un món, si no més just, almenys més sa.

(publicat al 9 Nou)


No hay comentarios: